Relatietherapie Wageningen

Relatietherapie Wageningen - Relatietherapeut Pieternel

Relatieproblemen?

In alle relaties komen conflicten of verdriet voor, maar soms kom je er samen niet meer uit, de band tussen partners begint te rafelen. De 3 basiselementen waaruit een veilige band tussen 2 mensen bestaat is beschadigd.

Deze basiselementen zijn toegankelijkheid (“sta je emotioneel open voor wat ik zeg”), ontvankelijkheid (“kun je mijn behoeften en angsten accepteren, en mij troosten als ik dat nodig heb”) en betrokkenheid (“ben je betrokken bij mij”). De kernvraag bij een veilig gehechte relatie “ben je er voor mij” wordt niet meer vanzelfsprekend beantwoord met “ja”.

Als gekwalificeerd therapeut ben ik aangesloten en geregistreerd bij de NVAGT, koepelorganisatie RBCZ en de SCAG. Ik heb in mijn praktijk in Wageningen veel ervaring bij de behandeling van relatieproblemen.Review Relatietherapie Wageningen

5 / 5 sterren – anoniem

“Dankzij de gesprekken met Pieternel is er meer communicatie en contact tussen mijn partner en mij, we spreken meer met elkaar over de dingen waarmee we bezig zijn. Daar zijn we allebei heel blij mee.”

sterren-5-score

Meer reviews >>Contact met jezelf én je partner

In de gesprekken gaan we vooral kijken naar hoe jullie met elkaar praten. Je boodschap helder en persoonlijk overbrengen én die van de ander goed begrijpen is niet vanzelfsprekend. Vaak is het luisteren naar elkaar, tijd nemen en lef hebben om de ander écht te vertellen wat je nodig hebt, nooit echt geleerd.

Het uitgangspunt in de gesprekken is: wat zijn hier-en-nu de behoefte van jou, kan je partner die horen en begrijpen, en kan jij dat andersom ook? Je krijgt inzicht in jullie vastgelopen patronen en daardoor keuzes om het ánders aan te pakken. Je leert weer contact met elkaar te hebben op een opbouwende, respectvolle manier voor jezelf én je partner.


Relatietherapie

Soorten relatieproblemen

Ik ontvang mensen met allerlei soorten relatieproblemen, zoals:

  • Affaires, overspel en vreemdgaan
  • Bindingsangst en verlatingsangst
  • Communicatieproblemen
  • Intimiteitsproblemen en seksuele problemen
  • Gezinsproblemen
  • Jaloerse gevoelens, onzekerheid en angsten
  • Midlife crisis
  • Ruzies en conflicten
  • Scheiden of blijven?

Waar willen jullie verandering in?

Bij relatietherapie ga ik eerst uit van het hier en nu. Wat zijn de problemen waar jullie nu tegenaan lopen. Waar willen jullie verandering in.

Tegelijkertijd kijk ik hoe jullie samen met elkaar praten, en gaan we onderzoeken waardoor jullie relatie is vastgelopen en wat de mogelijkheden tot herstel zijn.

Jullie krijgen vat op jullie vastgelopen patronen en keuzes om het anders aan te pakken.
Gemiddeld zijn na 5 gesprekken al verbeteringen te merken.

Ik heb al veel partners met relatieproblemen verder kunnen helpen. Ik help ook jullie graag verder.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Pieternel Geurts
Geregistreerd bij NVAGT en RBCZ